BOŽIČ V LJUBLJANI 2017

cantabile

BOŽIČ V LJUBLJANI 2017

 

Simfonični orkester Cantabile
Marjan Grdadolnik, dirigent
Matej Avšič, koncertni mojster
Miro Božič, orglice
Mojca Bitenc, sopran 
Lucas Somoza Osterc, bariton

Anja Šoštarič, violina

Estera Stojko, vokal
Alenka Höfferle Felc, umetniška beseda
Pavle Ravnohrib, umetniška beseda

 

Komorni zbor Ipavska, zborovodja: Michele Josia 
MePZ Adoramus Logatec, zborovodja: Marjan Grdadolnik

 

Producent: Damijan Bogataj

Režiser: Henrik Neubauer

Florist: Ivo Uršič

Program: J. Markič, J. S. Bach, G. Puccini, M. Josia, P. I. Čajkovski, Ē. Ešenvalds, M. Lauridsen, A. Vavken, M. Rener, A. Silvestri, K. Jenkins

Tradicionalni praznični koncert Božič v Ljubljani bo poslušalcem v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma tudi letos ponudil bližnje srečanje z vrhunskimi izvajalci in najlepšo glasbo, ki so jo z mislijo na božič ustvarili najvidnejši glasbeni ustvarjalci. Od brezčasnega uvodnega dela Bachovega Božičnega oratorija prek mojstrovin Puccinija in Josie do Čajkovskega, ki v baletni suiti Hrestač pričara občutenje praznika.

Ob mogočnem zvoku velikega Simfoničnega orkestra Cantabile, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, bodo glasbeni večer obogatili tudi glasovi pevcev dveh vrhunskih zborov. Prvi prihaja iz Vipavske doline in nosi ime Ipavska, drugi s pomenljivim imenom Adoramus pa iz Logatca. Ob odličnih pevcih v zborih bosta nastopila še solista, uveljavljena sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Lucas Somoza Osterc, ki je iz slovenskih korenin v daljni Argentini dozorel v odličnega in spoštovanega opernega solista svetovnih odrov. Kot solistka na violini se bo z atraktivno skladbo predstavila obetavna mlada glasbenica Anja Šoštarič.
Začetek tradicionalnega koncertnega večera Božič v Ljubljani so glasbeniki letos namenili prav posebnemu glasbilu. Vrhunski interpret Miro Božič bo z malimi ustnimi orglicami glasbenike, pevce in poslušalce z motivom že davno ponarodele božične pesmi Poslušajte vsi ljudje povedel v skupno glasbeno praznovanje božiča, ki ljudem na zemlji že dve tisočletji prinaša veselo novico in vrača upanje. Koncertna uvertura mladega skladatelja Jeana Markiča bo na odru Gallusove dvorane doživela krstno izvedbo.

Z odlomki iz del priznanih literarnih ustvarjalcev bosta glasbeni večer dopolnila Alenka Höfferle Felc in Pavle Ravnohrib. Preplet tradicionalnih napevov z deli velikih mojstrov in ustvarjalnostjo sodobnikov tudi na letošnjem tradicionalnem koncertu Božič v Ljubljani 2017 obeta praznično glasbeno doživetje, ki bo v srcih poslušalcev odmevalo še dolgo.


sobota, 23. december 2017 ob 19.30
Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani

 

 

 

Vstopnice: 12 €, 15 €, 18

Nakup vstopnic:

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maximarketa)

T 01 24 17 299, 24 17 300

E vstopnice@cd-cc.si

E https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/bozic-v-ljubljani-1

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 11. do 13. ure in od 15. do 20. ure, sobota od 11. do 13. ure ter uro pred prireditvami.

Nakup vstopnic je mogoč tudi pri pooblaščenih prodajalcih (Petrol, www.mojekarte.si idr.) in pri nastopajočih.

Logatec: Simfonični orkester Cantabile, info@cantabile.si

Brezovica: Damjan Furlan, tel. 040 833 482

 

www.cantabile.si